Чисто лице в 3 лесни стъпки

IMG_6606 3.JPG

"3 неща" - това каза любимата ми козметичка, когато й зададох въпроса (а аз непрекъснато й задавам въпроси): "Колко неща са достатъчни, за да почистваш кожата си перфектно в къщи?"

Несъмнено, органичната и натурална козметика е и най-доброто решение за кожата. Тя ми препоръча да опитам маска с хума (глина), която да нанасям веднъж седмично. Когато се порових за малко повече информация разбрах, че хумата е естествен продукт, който благоприятства кожата. Тя се добавя в редица маски и кремове за лице, но лично аз не знаех за това. Лесна е за използване в домашни условия и определено прави кожата феноменално чиста и гладка.

IMG_6607 2.JPG

Хумата има свойството да изтегля масните наслоявания  и е подходяща за лекуване на акне. Въпреки това с нея трябва да се внимава, защото оставя кожата доста суха. Моята кожа е нормална, но въпреки това смесих хумата с лъжица мед преди да я нанеса върху лицето си. Можете да я комбинирате освен с мед и с прясно мляко, което прави текстурата на маската много мека, точно като мус.

3 продукта са ви достатъчни, за да поддържате кожата си чиста и здрава в къщи. 

1.  Хума, която можете да купите от всяка аптека. Преди да я "превърнете" в маска се съобразете с това дали кожата ви е чувствителна и суха. Ако отговорът е да, винаги можете да смесите глината с лъжица мед или прясно мляко. Маската се забърква в купа с малко хладка вода, до получаването на гъста, хомогенна смес. Нанася се върху чисто и сухо лице, и се оставя докато се втвърди (или не можете да правите каквито и да е мимики с лицето си). От слоя, който ще нанесете зависи колко време ще  трябва на маската да "стегне".

2. Розова вода 

IMG_9294.JPG

Това е продукт, към който винаги съм се отнасяла с пренебрежение, но който се оказва изключително благоприятен за кожата на лицето, защото е супер естествен. Подхранва лицето и го запазва хидратириано, а същевременно почиства. След като изплакнете хумата от лицето си, го почистете с малко розова вода.

3. Хидратиращ крем

След маската нанесете крем върху чистичкото си лице, което малко се е дехидратирало от глината. Аз използвам крем, който има хидратиращ ефект и прави кожата ми мека и сияеща (и чието качество съм изпитала).

Правете въпросната процедура веднъж седмично в продължение на месец, за да разберете дали се отразява добре на лицето ви и е "вашия" начин за почистване на кожата.

Karin OkolieComment