Да създаваш движение

We are so Born To Move... and laugh while doing it!

We are so Born To Move... and laugh while doing it!

Понякога се появяват хора, които просто те вдъхновяват. Често това са хора влюбени в това, което правят. Хора изпълнени с желание и страст, а тази ентусиазираност е някак заразна. Ти няма как да останеш апатичен към тяхното дело... ставаш част от него.

Обожавам да черпя вдъхновение, не само за големи планове, но и за ежедневни дреболийки. Смятам, че именно то ни прави живи и ни свързва (не е случайно името и на блога ми). Та, това вдъхновение наскоро срещнах в лицето на Беатрис. Тя е човек, който познавам отдавна, но с когото работя за първи път. Когато ми предложи да участвам в снимките за новия ѝ бранд спортни дрехи, бях заинтригувана. Когато, обаче видях какво е сътворила, бях впечатлена!

Да бъде дизайнер е едно от съвсем новите амплоа на Беатрис. Тя на практика се е занимавала със всичко - смята, че един живот няма да ѝ бъде достатъчен, за да "огрее" навсякъде:

Искам да съм всичко! Искам да съм лекар, адвокат, дизайнер, готвач...Смятам, че животът е твърде краткък, а аз искам да бъда толкова много неща...

Рядкост е да чуеш това от човек който е едва на 26. По-скоро чуваш репликата " ами ... не знам". Е, тя знае! И макар да е опитвала много неща, едно е главното на което държи - перфекционизмът. А той прозира и в страхотната изработка на дрехите...които са предназначени за спорт. А ето и няколко кадъра, от които сами можете да се убедите..

Как ѝ е хрумнало?

Зад създаването на BEA не стои просто желанието за успех, а нещо много по-специално. Беатрис е увлечена по модата от малка, но наред с тази страст тя изпитва необходимост (както я нарича тя), да бъде полезна на хората. От друга страна обожава спорта и вярва в неограничените възможности на всеки един човек. Ето как решава да съчетае две от любимите си неща в един бранд. Бранд, който има за цел да провокира всяка една дама да покаже най-доброто, на което е способна. Бранд, който да мотивира, но и да се отличава от всички останали.

Всеки един модел, всеки един детайл е добре премислян, докато се стигне до изпълненито му. Исках да създам нещо по-добро, нещо което всички търсят от много време.

Истината е , че Беатрис е още едно доказалтество за това, че когато правиш това, което обичаш истински, когато се осмелиш да му се отдадеш и да повярваш в него се случват чудеса. За много хора това може да звучи наивно, но е разковничето на всеки един успех, поне според мен.

BEA до голяма степен отразява личността на самата си създателка - пълна с енергия и не признаваща ограничения. Философията на бранда е, че ние (хората) сме създадени да се движим, " да се движим във всеки смисъл на думата". Да развиваме ума, душата и тялото си и никога да не се отказваме! Ето защо всеки един модел е "пропит" с тази нестихваща енергия - от принта, до щампите и брандираните ластици.

Какво ѝ е коствало?

Едва ли съществува лесен успех, и ако е така, дали е за дълго? Беатрис признава, че и коства много да създаде бранда си: "Няма нещо на този свят, което да си струва и да се получи без много усилия. Но в крайна сметка, когато след всичко това видиш резултат и той те прави щастлив, то задачата е изпълнена!", казва тя. Но всички знаем, че успехът е нещо временно; удоволетворение, което скоро трябва да бъде заменено от нова битка и нова победа. Беатрис знае, че това е едва началото за нея, пътят навярно ще е дълъг и вълнуващ, но тя е повече от готова да го извърви. Нещо ме кара да вярвам, че ще се справи блестящо...

 

 

Born To Move

Слоганът  "Born to Move" определено ни подтиква да се задвижим и то с най-ефектното облекло. Понякога ежедневието и тренировките ни имат нужда от цвят, от настроение съчетано с комфорт, а BeaSportsWear ни представя именно това. Всеки модел съчетава в себе си различното виждане на Беатрис, за това как жената днес може да е изключително стилна и на тренировка...

Ако се питаш с какво BEA ще те спечели?

Не работа, а удоволствие

Снимките протекоха изключително приятно и с голямо настроение. Професионализмът и спокойствието сякаш направиха нещата още по-лесни, защото екипът, който Беатрис е избрала за проекта си не е случаен – Коко Кръстев е зад обектива, Марина Младенова има заслугата за грима, а C.K.F.S. в лицето на Цвета Кръстева стоят стабилно зад новия бранд, предлагайки го онлайн или на адрес: бул. Евлоги Георгиев 24. Подобна обстановка е предпоставка и за добра работа. От тук насетне мога да пожелая на младата дизайнерка много успех и все повече креативност. Вярвам, че дрехите и ще бъдат оценени, защото определно се нуждаем от български бранд, който да ни вдъхне увереност и мотивация именно на тренировка. Бранд, който е едновременно качествен и достъпен.

IMG_4312.JPG

Чудех се как да направя тази история по-лична. С какво тази история би ни вдъхновила да създадем нещо свое и да го представим на света?

Може да си кажете, че тази история е просто една от многото или че Беатрис е имала късмет, или добри приятели... Но нима всеки един от нас няма поне един добър приятел на когото да сподели най-налудничавата си идея и все пак да бъде подкрепен? Тази история може да е една от многото... доказателства, че си длъжен (като човек) да се потопиш в най-големите си страсти; да провокираш себе си „като на игра”; да се впуснеш в приключението от създаването на всичко това, за което бленуваш. Резултатът- той идва сам тогава, когато си успял да дадеш всичко от себе си. Но пак твърдя, че не той остава важен, той е просто черешката на тортата. Важен си ти и твоето израстване и самоусъвършенстване по пътя, който извървяваш; сладостта от ежедневните победи; малки успехи; пълноценно изживяни мигове . Всичко това те прави наистина теб и завършва личността ти. Беатрис определено успя да вдъхнови мен, макар да се намира едва в началото на начинанието си. Вдъхнови ме с желанието си да създава...

Аз ще нося BeaSportsWear,  а вие?

Беатрис

Беатрис