Change

To improve is to change...
to be perfect is to change more often
Annie found the strength to keep going no matter what. She is a real inspiration...

Annie found the strength to keep going no matter what. She is a real inspiration...

Промяната е нещо, с което всеки от нас се сблъсква. Тя е необратима и постоянна, без значение дали я усещаме или не. Често тя става бавно и незабележимо, дали е за добро или лошо. Осъзнаваме я, едва когато тя ясно се отрази на нашето ежедневие или на околните.

Всеки ден е различен и от нас се изисква да сме различни във всеки един ден. Да бъдем господари на нашето ежедневие звучи добре, но малцина наистина го умеят. Понякога ситуациите ни карат да изпуснем юздите, да се поддадем на емоцията, за която знаем, че е лош съветник. Въпреки това именно промяната може да ни върне отново изгубеното равновесие и да ни накара да мислим право.

Прочетох, че именно правата мисъл е тази, която ни носи щастие и благополучие,  а под права мисъл имам предвид непоколебимата, целенасочена и добра мисъл. Мисъл, която изпълва цялото ни същество със светлина! За да мислим право следва да променим много неща в себе си. Ако пък вече го умеем, то значи сме направили тази промяна и сега  берем плодовете от нея.

Happiness is beautiful

Happiness is beautiful

Избрах да пиша за промяната, защото силно искам да променя много неща от живота си, от себе си. Както всеки един човек, така и аз виждам редица недостатъци и пропуски, които навярно само мисълта може да оправи. Въпреки това, никога не съм харесвала промяната сама по себе си. Обичам да вървя по "отъпкани коловози" , да се придържам към това, което вече знам. С всеки ден си давам сметка, че това крие своите огромни минуси, защото не дава път на промяната. Ситуациите се промянт постоянно и нищо  не остава същото, ето защо ние също трябва да се променяме.

Промяната може да е само положителна в зависимост от това как гледаме на нея. Когато се фокусираме върху негативното, можем да го открием във всичко, навсякъде и във всяка една ситуация. Рано или късно, то взима връх и ни контролира. Тогава нещата стават наистина непоносими. 

След като можем да се насочим към негативното, обаче, следва да можем да се насочим и към положителното. Може би е малко по-трудно, ако сме имали различни нагласи, но както всяко нещо, така и това има нужда от практика. Да виждаме само доброто във всичко това, което ни се случва - звучи някак странно нали? Аз самата съм Drama Queen и често се вглъбявам в неприятните емоции. Мисля за тях, анализирам ги - с две думи натоварвам се. Но в крайна сметка по този начин можеш само а спечелиш съжалението на хората ( което допълнително затвърждава убеждението ти за "нещастана съдба") и да навредиш на себе си.

Осъзнаеш ли го, просто започваш да действаш,ставаш активен, променяш. Започнеш ли да променяш, отваряш вратите за новото, ралзличното. Дали имаш определена цел или търсиш целта си, промяната е необходима. Говоря за позитивната промяна, тази, която ще те напраи по-добър. А дълбоко в себе си, знаем, кое е вярното за нас самите, знаем, че промяната започва вътре в нас и променя всичко около нас!

she's walking away from all things that disturbs her happiness

she's walking away from all things that disturbs her happiness

True colors

True colors