Моят списък

Като всяко градско момиче и аз си имам любими места. Обичам София, харесват ми тесните павирани улички, харесват ми парковете и театрите, харесва ми виенската архитектура на старите сгради. София, макар мръсна, задръстена от трафик и често "навъсена", крие страхотни места, които я правят още по-интересна и...вкусна.

IMG_4931.JPG

Двоумях се дали да напиша този пост поради няколко причини. Първата беше, че се чувствам привързана към по-голямата част от местата и споделяйки ги, разкривам повече за личното си пространство. Другата е, че блогът ми няма конкретна рекламна цел. Само, че "каква е ползата от щастието, ако не е споделено", тоест, честно ли е само аз да им се радвам? Е, доброто в мен проговори и ги споделям с вас.

Когато имам свободно време се превръщам в "градски изследовател" - излизам и си търся нови интересни места, за които съм чувала или, на които просто се натъквам. Много обичам да го правя и съм супер щастлива, когато намеря ново съкровище. Местата, за които ви споделям в поста си, са едни от любимите ми поради ред причини. В някои от тях "кисна" редовно, докато други посещавам с повод, но важното е, че всяко едно притежава свой собствен чар. Ако имате време и търсите като мен, може би ще посетите някое от тях ( и няма да сбъркате).

  • +Това

То спада към графата "най-често посещавани". Обичам го, защото не е просто място, където можеш да пиеш кафе, сок от бъз или да си хапнеш невероятен домашен сладкиш. То е перфектното място за учене, писане или вършене на работа, защото в него има "въздух" , пространство, както и невероятна творческа обстановка.  В +Това често можеш да видиш някоя страхотна изложба, да си избереш нова книга или просто да слушаш приятна музика, докато си се сгушил удобно в кресло.

IMG_4907.JPG
IMG_4905.JPG
  • Хлебар (Оборище)

Защото там можеш да  хапнеш най-вкусната закуска - от яйцата, до баничката със сирене и латето, всичко е просто, мммм.... Обстановката е simple, но някак уютна, чувстваш се на място. Можеш да избираш от много видове вкуснотийки или да си вземеш домашен хляб за вкъщи.

IMG_4491.JPG
  • Made in Bluе

Made In Blue e must-visit! Просто, защото трябва да отидеш в синята къща и да се насладиш на интериора и адски вкусното меню. Едва ли има нещо, което да не си залсужава да се опита точно там (обожавам салатата с пушената сьомгова пъстърва). Перфектното място за обяд или вечеря, но за по-сигурно си направи резервация, желаещите са много...

IMG_4943.JPG
IMG_4941.JPG
IMG_6512.JPG
  • Checkpoint Charlie

Нестандартно, нетипично, различно, бунтарско...обичам го. Там правят най-вкусния качамак на света ( в това съм убедена), а атмосферата е винаги спокойна, някак лежерна. Намира се точно до "Театър 199" и зад Народния, тъй, че спокойно можете да го съчетаете с някоя постановка.

IMG_4910.JPG
IMG_4911.JPG
  • Фабрика Дъга

Тя е класика в жанра, "мястото за брънч" (както повечето хора го знаят) или за вкусна салата придружена от малинова лимонада. Не може да се отрече, че правят и страхотно кафе. Любимата ми фабрика е на ул. Шейново. 

IMG_9106.JPG
  • Atelier

Влюбена съм в интериора на това заведение, кара ме да си представя как бих обзавела собствения си дом. Послушайте ме и планирайте там следващата си вечеря (но първо резервирайте), местенцето е малко и супер cosy! Приглушената светлина и невероятна обстановка те карат да се чувстваш наистина добре, а онази паста с телешко, едва ли ще я забравя скоро...

IMG_4854.JPG
IMG_4909.JPG
  • La Pastaria (Шипка)

В близост до Atelier, пък се намира друго мое любимо място, в което правят наистина вкусна пица и паста. Открих го на рождения ден на мама, където и искарахме страхотно. Ако си падете по италианската кухня, тук няма да сбъркате.

IMG_4912.JPG
IMG_4913.JPG
  • MEAT

MEAT е мястото за истински вкусни бургери. Рядко ходя там просто, защото трябва да стоя далеч от всякакви такива високо калорични, зверски вксуни неща. Ако обичате  бургери, навярно го знаете и вече си имате любим от менюто, ако ли не... време е.

IMG_3909.JPG

 Bar 5L

Ще ви издам една тайна, понякога пия коктейли..., но само сладки! А, за да влезнеш в този бар и да опиташ наистина добрите им предложения, трябва да си отключиш вратата. Но не е толкова лесно, защото има огромна връзка с ключове, които са свързани със загадка, тоест трябва да се помъчиш, но определено си струва...

IMG_4923.JPG
IMG_4932.JPG

Мога да продължа още, но да кажем, че това са едни от най-големите ми фаворити . Не си падам по "претенциозните" заведения (каквото и да значи това), предпочитам места, на които можеш да се чувстваш у дома си, да виждаш усмихнати хора ида ядеш вкусна храна. Обичам арт обстановката и мисля, че всяко едно от горе споменатите местенца, носи този дух. Скоро отново тръгвам "на лов", вече имам няколко набелязани места, за които с радост ще споделя, ако ви е интересно! 

Надявам се да съм ви вдъхновила  с нови идеи, до скоро!