За нещата, които са част от гардероба ни всяко лято

Здравейте,

вече ми е много, много лятно!

IMG_8655.JPG

 Лятото идва, а с него и всевъзможните нови модни тенденции. Ако ме попитате какво е модерно това лято, няма да мога да ви отговоря. Знам кое е модерно за мен - бялата тениска и гуменките, защото са удобни, минималистични и олицетворяват моя изчистен стил. 

IMG_8654.JPG

 Признаваме си го или не, модата си е важна част за всеки един от нас. Защо? Защото стилът ни, визията ни често говори повече на околните за самите нас, от колкото предполагаме. Също така е начин да изразим себе си нагледно и да се чувстваме добре в кожата си. Ако трябва да съм честна, аз не се подчинявам на това, което е модерно, а това, което олицетворява моето разбиране за красиво и, в което се харесвам и чувствам добре. Тобва, обаче е моята философия. За много хора, следването на тенденции е важна част от това да бъдеш актуален и модерен и е прекрасно, стига да ги кара да се чувстват добре . За мен стилът е един, без значението от тенденциите, които идват и си отиват. Ето защо реших да ви вдъхновя по малко по-различен начин. 

В поста си включих 3 дами, чиито стил обожавам. Въпросът ми към тях не беше свързан с новото и актуалното като модни тенденции, а за това което се е превърнало в техен любим тренд.

На въпроса ми " Кои са модните артикули, които присъстват в летния ви гардероб всяка година, без значение от тенденциите", те ми отговориха така: 

Антония - моден стилист и дизайнер ( Knapp  https://www.facebook.com/KnappClothing/

IMG_8426.JPG

“Абсолютно си права,  аз също генерално не се вълнувам от тенденциите до степен да се съобразявам с тях. Има някои неща, които съм превърнала в “свои” и понякога трендовете просто ме вдъхновяват да ги погледна от друг ъгъл. Роклята е моята дреха! Ако през есента я използвам често за лейъринг и някакви по- неочаквани  комбинации, то лятото имам пълното удоволствие просто да усетя настроението си и да избера една черна, на точки, на райе или в ярък цвят. Общо взето съм доста разнополюсна и както напоследък все повече посягам към черното, така продължавам да имам дни за цветна експлозия. 

image1.jpeg

Аксесоарите ми са предимно обмени колиета или обеци, понякога гривни или пръстени. Всички те са на български дизайнери, на някои от любимите ми световни марки, които се отличават с по-големи и забележими бижута или са купувани при някое пътешествие и ми носят и спомени, освен, че ми пасват стилово. Нося много шапки във всякакъв стил, диоптрични и слънчеви очила, както и чорапи със сандали или кецове. Общо взето не обичам да изпускам аксесоарите, защото ги ползвам като final touch или преобразяващ елемент в цялостната визия. 

Намери я в Instagram: @tunikayo

Ванина - моден и лайфстайл блогър ( www.styleinspiratrice.com

IMG_20170824_185350_065.jpg

"Модните артикули, които присъстват всяка година в моя летен гардероб, независимо от трендовете, са: панамена шапка, слънчеви очила, слънцезащитни продукти, бели памучни тениски, дънкови шорти, еспадрили, фини златни бижута и разноцветни гривнички. На тази база, всяка година изграждам летния си гардероб и го адаптирам спрямо настроението, дестинациите и контекста, в който се намирам." - само от думите на Ванина се пренасям на някой слънчев остров!

FullSizeRender 16.jpg

Намери я в Instagram: @styleinspiratrice

Виктория - модел

IMG_8327.JPG

"Лятото е времето да внеса възможно най-много цвят в гардероба си, за да се заредя с достатъчно енергия за зимата, когато едва ли ще облека нещо различно от тъмни дрехи. Девизът ми е "По близо до Земята", затова много залагам на зеления цвят, той присъства всяко лято в гардероба ми. Зеленото ме кара да се чувствам свързана с природата и всичко около мен, а тази рокля ми е любима заради свободната кройка и това, че напълно позволява да се носи с високи обувки за елегантна вечеря или кецове/сандали през деня.  Макси ръкавите са перфектния открояващ се елемент за човек като мен, който не би предпочел твърде много детайли по дрехата, а по-семпли варианти."

IMG_8324.JPG

"Личният ми закон относно аксесоарите, който винаги следвам- никога твърде малко, никога прекалено много! И след като душата ми живее на някой далечен остров, моят избор за лятото от миналата година насам- съвсем тънички гривни от мъниста на глезените. Внасят толкова екзотика и винаги, когато ги погледнеш, си спомняш за близките, които са ти ги донесли от най-различни краища на света."

Намери я в Instagram: @victoriadimitrova

IMG_8648.JPG

Дрехите , които не напускат моя летен гардероб всяка година са определено подчинени на комфрота ми. Както вече ви споменах, не се влияя от трендовете, ако не се вписват в представите ми. Разчитам на базисните неща, които винаги могат да се съчетаят с нещо повече и да се "представят" добре във всяка ситуация. Не изпускам да добавя в гардероба си освен "различна" бяла тениска, нещо от деним - обожавам широките дънкови якета и дънки. А може ли да съществува лято без нови свежи кецове Converse?

А кои са модните артикули, които присъстват във вашия летен гаредроб всяка година без значение от тенденциите и изобщо важни ли са те за вас?