Мечтаното градинско парти

IMG_6986.JPG

Градинските партитa са английска запазена марка. След като самата кралица организира такива ежегодно, значи са нещо специално. В моя случай нещата станаха по-скоро спонтанно, но пък комбинацията от градина, музика и любими хора, ме карат да си правя планове за следващото такова.

Защо е добра идея да организирате градинско парти? Споделям ви моя скромен, единичен (но успешен) опит в това начинание. Рядко празнувам рождените си дни, но тази година имах огромното желание да направя нещо малко по-различно. 

Къде да бъде?

Идеята за "градинско парти" се роди спонтанно в разговор с приятелка, която има страхотна вила и просто ми предложи да я използваме за случая. Веднага се съгласих, защото нямах съмнение, че мястото ще е вълшебно. Такова и беше! Когато планираш парти или събиране, трябва да имаш "добър екип", тоест приятели, с които да организираш всичко и, които да са ти достатъчно близки, че да се нагърбят с малко повече работа просто, защото те обичат! Аз имах огромния късмет да бъде заобиколена само от такива! И така "работата" се превърна в удоволствие, а партито от "просто идея" в страхотна реалност. Благодарение на Дюк и Мария приготовленията ни отнеха отрицателно време!

IMG_6985.JPG
IMG_6956.JPG

Как да изглежда?

Организацията и декорацията винаги трябва да почиват на някаква представа или в нашия случай на няколко вдъхновяващи снимки от Pinterest. Ако нямаш някакъв модел и не се организирал подобно парти до сега (като мен), можеш да се изгубиш някъде из хилядите идеи и възможности. Това ще си проличи в крайния резултат. Ние заложихме на простичък вариант и не се надценихме. Намерихме всички декорации лесно, защото бяха simple.

IMG_5545.JPG

На какво да заложиш?

Има няколко "грешни" неща, които обичам в този живот. Едни от тях са кексчетата червено кадифе и желираните бонбони. В случая не ме интересуваше колко са вредни, а колко са вкусни, защото исках да заложа на най-любимото.  Според мен в избора си на меню трябва да се съобразиш със самата тематика на партито. В случая "градинско парти" може да бъде възприето като лежерно и свежо събитие, а храната да е микс от традиционно и креативно. Интернет гъмжи от лесни и ефектни парти рецепти, които са изненадващо вкусни.

IMG_6990.JPG
IMG_6991.JPG
IMG_6993.JPG

Хората

Ами те са най-важната част от преживяването. Аз избрах да направя празненството си в тесен кръг ( и не мисля, че сбърках), защото това му придаде една по интимна атмосфера, спокойствие. Искам да ви кажа, че приготовленията дори за 12 човека не са никак малки…Въпреки всичко трябва да съумееш да предразположиш гостите си към разговор най-вече помежду си (особено, ако не се познават), за което чудесна работа върши “игра с въпроси”, например. Да одухотвориш парти, било градинско или не, си е “майсторлък”, който домакинът трябва да владее. Предполагам, че това “знание” идва с опита, а до тогава ще разчитам на усет.

IMG_6994.JPG
IMG_6995.JPG

Нямам търпение да повторя подобно събитие. Сред природата всичко е меко казано различно. Може би градинските партита трябва да станат тренд ( ако все още не са) и да се правят с повод и без повод! Някога организирали ли сте градинско парти и имате ли впечатления?