Понеделник - причини да го харесваме!

Здравейте!

Лесно ли се адаптирате към началото на работната седмица и влизате в ритъм? А имате ли проблеми с Понеделниците?

IMG_8383.JPG

Аз съм от заклетите им врагове, поради ред причини. Първата е, че ми отнемат любимата Неделя. Втората е, че са свързани с промяната от "нищо-правене" към "много-правене". Третата е, че винаги включват кофти тренировка. Според мен , за да харесаме нещо, с което трябва да се примирим така или иначе (Понеделниците са тъкмо такива), е нужно да сменим перспективата и погледа си над нещата. Тоест, да се вгледаме в причините, заради които си струва да харесваме нещо, което не харесваме. В този пост ще направя именно това - ще се насиля да харесам Понеделника, като изнамеря позитивните неща, които може да предложи. Оказва се, че има много причини да променя отношението си към този ден:

IMG_8378.JPG

1. Първа причина: Ново начало

Преди всичко Понеделникът е просто едно мини ново начало. Ако сме имали тежка седмица и гледаме философски на нещата, Понеделникът ще бъда новата възможност, от която имаме нужда. Той може да се превърне в бял лист хартия, на който можем да напишем нещо ново, без да се водим от предходната седмица. Като синоним на старт и начало, Понеделник е най-подходящия ден да започнем нещо ново - да тренираме, да сменим режима на хранене или да изпробваме нещо, за което трябва да съберем впечатления. Ако първият ден от седмицата ни е изненадващо тежък, можем да го разнообразим именно по този начин - като започнем нещо ново.

2. Втора причина: Вкусът на кафето

Някъде прочетох, че вкусът на кафето в Понеделник е най-добър. Не знам до колко е истина, защото за мен кафето е вкусно във всеки един момент, но можем да използваме тази "благородна лъжа", за да обикнем началото на седмицата малко повече

IMG_8349.JPG

3. Трета причина: Цяла седмица време

Ако сме от хората, които обичат да отлагат (това не е хубаво качество), Понеделник е извинение, което можем да използваме - имаме цяла една седмица да свършим нещо, а Понеделник е първият ден, в който  можем да го отложим, хаха.

4. Четвърта причина: Перфектният ден за планиране

Ако сте като мен и обичате да планирате дните (и дори седмиците си), Понеделник е идеалното време за това. От край време съм нарочила Понеделника като "деня ми за планиране на седмицата"и може би, това го правеше една идея по-готин. 

IMG_8373.JPG

5. Пета причина: Денят за мотивация

#MondayMotivation не е случаен хаштаг и много хора използват деня, за да се вдъхновят за силно ново начало на седмицата! Кои са вашите любими мотиватори? Ако се затруднявате да минете през този ден, може би трябва да разгледате какво правят те и да се вдъхновите от тях. За мен спортистите са перфектните мотиватори, които могат да повдигнат духа ти дори в Понеделник.

IMG_8357.JPG

6. Шеста причина: Ден като всеки друг

Ако за мига забравим, че е Понеделник и го приемем както всеки друг ден, ще установим, че проблемът с  Понеделниците е само в главите ни (или поне в моята). За да не бъде просто началото на работната седмица, можете да направите Понеделник деня, в който правите и нещо за себе си, т.е да го направите една идея по специален. 

7. Седма причина: Денят, в който се отказваме от нещо вредно

Ако Понеделник е начало за нещо ново, той може да бъде и края за нещо старо и вредно. Началото на седмицата е супер подходящ момент освен да включите нещо здравословно към режима си, да изключите нещо вредно (ако изключите нещо любимо, но вредно рискувате да нарочите Понеделник като кофти ден отново, хахах). Аз избирам от този Понделник да спра с желираните бонбони поне до края на седмицата.

И какво се получи?  Понеделникът не стига, че ми взе Неделята, а ми отне и желибонките...

IMG_8364.JPG