BOLD - бягство от ординерното

Snapseed 37.jpg

Здравейте, 

днес ще ви разажа за едно наистина вдъхновяващо място, което посетих преди няколко седмици и, за което обещах да ви споделя (може би сте видяли поста ми в Инстаграм). Всъщност BOLD е шоурум, чиито основатели са Ива и Денис. Ива е моя приятелка от детството, която винаги е била супер артистична. Докато стажува в компания за дигитален маркетинг в Барселона, се запознава с Денис - нейната половинка, който по това време е студент по архитектура. Заедно решават да създадат нещо именно тук, в България. Нещо, в което да съчетаят взаимната си любов към дизайна и възможността за развитие на българска земя. По този начин се ражда  пространството Bold, което цели да представи съвременно изкуство във всичките му форми.

Custom-made jellyfish lamps  Автор: Мила Стоева

Custom-made jellyfish lamps

Автор: Мила Стоева

В момента, в който прекрачих прага на Bold, знаех, че трябва да науча повече за вдъхновението, което са почерпили Ива и Денис, за да го създадат. Зададох им няколко интересни въпроса, които имат за цел да ни разкрият повече за техните стремежи, вдъхновения, любов и философия.

Ето ги и тях придружени с фотографии от пространството, което трябва да включите в must-visit списъка си:

Snapseed 43.jpg

1. Защо именно Bold - каква е историята и има ли такaва името?

Защото искахме да е нещо кратко, което да описва идеята и философията зад пространството. Стараем се да бъдем смели и да бягаме от "нормалното''. Какво по хубаво от това да бъдеш различен. Bold цели да подкрепя и да дава изява на предприемчиви хора и артисти с нестандартни и иновативни идеи. Името ни напомня да не се страхуваме, а да действаме. 

2.  Можете ли с две думи да ми разкажете каква лична философия стои зад този проект?

И двамата винаги сме имали желание да творим и да се развиваваме в сферата на дизайна. Решихме да създадем едно пространство, което да дава възможност както на нас самите,така и на други млади хора да се реализират.  Идеята ни е Bold да действа като креативен център, в който наши интериорни и модни дизайнери, художници, скулптори, фотографи, дори режисьори и въобще хора с идеи да показват работите си.  Bold Showroom е едно 'платно' , на което се надяваме да виждаме повече хора да се развихрят и да дерзаят.

Гипсови Панели  Автори: Bigla Detail

Гипсови Панели

Автори: Bigla Detail

Snapseed 34.jpg

3. Защо именно България, а не Барселона например?

Тук се чувстваме просто на правилното място. И двамата обичаме България. Първо беше решението да дойдем да живеем в България и след това започнахме да обмисляме как да се развиваме тук и какво можем да направим.  Денис имаше идеята за подобен шоурум в Дубай, но след като се установихме в България си помислихме „ защо пък не точно тук?“ . България е развиваща се държава и смятаме,че точно сега е моментът младите хора да се завърнат, да се развиват тук и да създадем едно по-добро бъдеще в собствената си държава. Животът в Барселона ни е вдъхновил, но там, както и в повечето европейски градове няма липса на подобни културни пространства. Смятаме, че София все още не се е развила достатачно в тази посока и няма много подобни места. Bold има за цел да популяризира и подкрепя творчеството и иновациите в града.

KAIN ONE: SAMURAI  Автор: Емануил Сергиев

KAIN ONE: SAMURAI

Автор: Емануил Сергиев

INFIDELS: PADRE, positive  Автори: Емануил Сергиев и Ростислав Маринов

INFIDELS: PADRE, positive

Автори: Емануил Сергиев и Ростислав Маринов

4. Какво е за вас изкуството и какво изкуство искате да виждате в Bold?

За нас всичко в живота е изкуство - как се обличаш, начина, по който обичаш някого и как говориш. Личността ти и нещата в, които вярваш.  Начина, по който декорираш дома си или приготвяш храната си. Животът е изкуство и да можем да уловим това изкуство и да го интерпретираме по свой начин е това, което ни очарова. Виждаме изкуството всеки ден, но всеки от нас го възприема различно.  

В шоурума искаме да вижаме от фотография до музика,танци и рисуване, филми, продуктов дизайн, интериорен дизайн, всякаква форма на изкуство.

FEMININE  Автор: Ростислав Маринов

FEMININE

Автор: Ростислав Маринов

5. Чувствате ли се успели и кои са провалите през, които сте минали, за да стигнете до Bold?

3D Graffiti  Автори: Емануил Сергиев и Bigla Detail

3D Graffiti

Автори: Емануил Сергиев и Bigla Detail

Чувстаме, че огромното желание и духът ни ще ни отведът към професионален успех. За момента можем да се похвалим само с това, че сме успели да преследваме мечтите си и сме щастливи с това което правим. В създаването на Bold, преминаваме през неочаквани трудности и правим грешки. Приемеме ги като нещо нормално, имайки предвид, че за първи път се сблъскваме с нещата на практика.  Стараем се да  гледаме на грешките като усъвършенстване и да не губим ентусиазъм, отколкото да казваме, че сме се провалили. 

6. Как би изглеждало идеалното бъдеще?

Хората чуват – BOLD.. Поглеждат висящата картина в дома си, с която са се сдобли точно от  шоурума и се сещат се за всички готини събития, които са посетили тук.. и нямат търпение за следващото.

Автор: Антоанета Шопова

Автор: Антоанета Шопова

BATGIRL  Автор: Мария Ли

BATGIRL

Автор: Мария Ли

7. Какво ви вдъхновява да продължавате да се развивате?

Когато работим здраво и излизаме от зоната си на комфорт, виждаме,че нещата се получват и хората го ценяват. Положителната реакция на хората, с които се запознаваме и посещават пространството, ни стимулират да продължаваме напред. 

Вдъхновение намираме постоянно околко нас.  В талантливите и дейни млади хора,които не търпят рутина и ограничения. В пътуванията. В киното. В природата…

И не на последно място в нашите приятели и родители, които не спират да се интересуват, да ни помагат и да ни мотивират да се развиваме.

Bold ви приветства на пълен работен ден от 03.09 (Понеделник) на бул. Христо Смирненски, 58, гр. София.

Работното време: Понеделник- Четвъртък от 10 до 19 часа, а в Петък от 10 до 17 часа.

Snapseed 42.jpg