Move goal: stretch it out!

3C2F44A2-6F12-4C41-886A-C5444FE06979.JPG

Здравейте,

намирате се в моя седмичен “move goal” , но нека ви обясня какво точно ще рече това. Всяка седмица си поставям конкретна цел свързана с тренировъчния ми процес. Реших, че ще е чудесна идея да я споделям с вас. Тази цел се превръща в моя “move goal” за седмицата, като често е свързана с конкретно качество , което искам да развия, за да влезна в по-добра форма.

Използвам възможността да го споделя с вас, за да ви подействам мотивиращо, но и да ви въведа в моето основно занимание - спорта! Ще се опитам максимално добре да ви обясня всичко за конкретната седмична цел, а вие сами можете да прецените дали е подходяща за вас и бихте приели предизвикателството заедно с мен.

Ако се справите със седмичния “move goal”, ще се радвам да ми изпратите снимки или да ме тагнете на такива във Инстаграм/Фейсбук, докато го изпълнявате!

DF980A2F-E502-41C0-B0AD-66917BA17C5F.JPG

Move goal: stretch it out!

Миналата седмица се сблъсках с една от неприятните страни на спорта - контузия. Не е нищо прекалено сериозно, но достатъчно, за да ме извади от тренировъчното равновесие. Ето защо седмичният "move goal” е свързан именно с това.

По-голямата част от времето ми преминава във възстановяване. Нужно е да наблегна на него, за да мога да се върна към бягането максимално бързо. Едно от важните неща в този момент за мен е стречингът. Той е неразделна част от тренировъчния процес, без значение дали тренираш професионално или любителски.

Разтягането преди и след тренировка, помага мускулатурата да се запази еластична, здрава и вработена. Да тренираш без да си направил нужния стреч, може да бъде пагубно за нея. Аз самата никога не забравям да го правя, защото се е превърнал в навик, чиято полза виждам ежедневно. За да се възстановя по-бързо от неприятната травма ще ми се наложи да правя повече стреч от обикновено.

Целта ми е да се разтягам добре сутрин преди тренировка и вечер преди лягане. Винаги започвам стреча от главата и раменния пояс. Продължавам с кръгови движения в кръста и навеждания с прави колена. Основното разтягане правя на земята. То се състои от препятствен седеж, разкрач и навеждане към изпънати напред крака. Винаги включвам упражнение за разтягане на глутеусите и ластици.

Изпращам ви линк към примерен стреч: https://www.youtube.com/watch?v=DEhxYAB8Sfs

Надявам се моят “move goal” да се превърне и във ваш!

Успешна седмица :)

E2318C01-C6E8-4B1A-A784-5A1409F9066C.JPG